Gamechuck i Novi sindikat potpisali Aneks Kolektivnog ugovora

Radnici dobili povišicu plaće i dodatni neradni dan

Zagreb, 29. studenog – Hrvatski studio za razvoj videoigara Gamechuck i Novi sindikat u utorak su potpisali Aneks Kolektivnog ugovora, koji donosi, među ostalim, sljedeće promjene:

• radnicima se iznos bruto plaća uvećava za 11%, a kroz dodatno povećanje neoporezivih primitika, ukupni primitak radnika uvećava se za 13.8%

• datum potpisivanja aneksa, 29. studenoga, postaje neradni dan u Gamechucku

• u slučaju da neki od blagdana ili državnih praznika padaju na neradni dan, radnicima će prvi sljedeći radni dan biti neradni

Povišica plaća nudi odgovor na visoku stopu inflacije, a potpisivanje Aneksa Kolektivnog ugovora simbolično je obilježeno uveđenjem novog praznika za naše radnike. Ovo je značajan dan za Gamechuck, ali i za gaming industriju u Hrvatskoj općenito. Gamechuck je bio prvi u usvajanju Kolektivnog ugovora za svoje radnike, a sada ima i prvi aneks Kolektivnom ugovoru što možemo zahvaliti odličnoj suradnji s Novim Sindikatom koji je bio susretljiv i strpljiv oko svakog našeg prohtjeva.

Igor Gajić, sindikalni povjerenik

Otkako smo potpisali Kolektivni ugovor, odnosi su puno uređeniji, radnici su jako zadovoljni sa 6-satnim radnim danom, a transparentno vođenje financija dovodi do zrelijih poslovnih odluka. Sukladno tome, protekli mjeseci su doveli do znatnog rasta prihoda i produktivnosti te smo sukladno tome u stanju povećati materijalna i nematerijalna prava svih radnika.

Aleksandar Gavrilović, direktor Gamechuck d.o.o.

Odredbe Aneksa Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Gamechuck d.o.o. iz
Zagreba primjenjuju se od 01. prosinca 2022. godine.

Aneks kolektivnog ugovora nalazi se u nastavku. Kolektivni ugovor za radnike Gamechuck d.o.o. pronađite na linku.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

5 1 vote
Article Rating